5 ulike videoer som gir effekt i sosiale medier

Video er et av de mest effektive elementene i en digital markedsstrategi – og med god grunn. Mennesker er visuelle. Vi blir lettere engasjerte og husker videoer mye bedre enn f.eks. tekst, derfor er video ofte det mest effektive innholdet du kan produsere.

For å vise deg hvor viktig video er i den digitale verden, så har vi hentet ut litt statistikk fra et par ulike kilder:

  • 6 av 10 vil heller se video online enn på TV. (Google)
  • Antall som ser video på mobil har økt med 100% hvert år. (Insivia)
  • Innen 2022 vil online video utgjøre mer enn 82% av all internettrafikk — 15 ganger høyere enn det var i 2017. (Cisco)
  • En Facebook-direktør antar at plattformen deres kun vil inneholde video innen 2021. (Quartz)
  • Brukere ser mer enn 1 milliard timer med video på YouTube daglig. (YouTube)

Her er noen videoer du bør prøve i din strategi:

Live Video

Facebook Live, Instagram Live og YouTube Live samt andre Streaming-tjenester (evt. Twitch… om du er i riktig nisje), er smart for deg som allerede har et litt større publikum. Disse Live-tjenestene gjør at du får et mer personlig forhold til dine følgere.

Hva bør du bruke live video til? Det er mest effektivt for kunngjøringer, nyhetsoppdateringer, produktinformasjon og behind-the-scenes. Du kan kjøre Q&A-sesjoner med ditt publikum – og på den måten bygge et sterkere forhold.

Opplæringsvideoer / Tutorials

«Tutorials» og opplæringsvideoer har alltid appellert godt og er noen av de videoene som blir delt mest. Her kan du lage videoer relatert til dine produkter og tjenester, eller mer generelle temaer relatert til din bransje.

Hvordan lage effektive instruksjonsvideoer? De må være tydelige, konsise, undervisende og engasjerende. De må være lange nok til å vise hvert steg og kort nok til å holde på målgruppens oppmerksomhet… som vi vet er veldig kort.

Se denne populære videoen til Absolut. Her viser de en oppskrift for en drink som inneholder deres Absolut Vodka.

Denne er interessant, engasjerende og delbar.

Informative videoer

Informative videoer kan dekke alle slags temaer. Bygg et innholdsarkiv bestående av videoer som dekker relevante emner innen bransjen din. Da blir du en go-to-kilde for informasjon. Folk liker å dele unike og insiktsfulle videoer (for det styrker deres eget rykte)…

Slike videoer kan fort bli tørre og kjedelige om det ikke produseres riktig. Innholdet skal først og fremst være interessant for målgruppen din, men det skal også motivere seeren til å ville dele den.

Her er et eksempel fra Notarize. De produserte en populær video som skulle fortelle forutsetningene til appen deres.

Behind-the-scenes

Behind-the-scenes er en fin måte å vise frem kulturen i selskapet, den daglige driften, prosessene og verdiene dine. Intervju dine kollegaer eller leverandører. Film deg selv og vis en omvisning på kontoret med iPhone-kameraet ditt.

Dette bygger tillit og merkevareidentitet.

Finn ut hva du gjør i løpet av en dag. Dette kan være små ting som kundene dine synes er interessant.

Brukergenerert video

Brukergenerert innhold er en rask og enkel måte å engasjere publikum på. Kjør i gang en kampanje og lag en hashtag som brukerne kan benytte.

Brukergenerert video fungerer veldig bra fordi det er innhold de selv har laget, derfor er det større sannsynlighet for at de deler. Promoter vinneren, gi de æren for det beste innholdet og takk for innsatsen!

GoPro og RedBull har blitt to store suksesser på grunn av brukergenerert innhold. De har utviklet et forum for ekstremsport. Se f.eks.:

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.