Native Advertising: Slik bygger du ditt publikum raskere

Jesper Laursen, CEO i Native Advertising Institute, snakket under Epic Content Marketing 2016 om hvordan Native Advertising kan brukes til å få fart på innholdsmarkedsføringen, og hvordan dette kan hjelpe deg å bygge publikumet raskere.

Han snakket først om hva Native Advertising er, hvorfor det vokser, og til slutt ga han 7 tips på hvordan man kan få det til å fungere.

how to speed up content marketing
Foto: Esben Johansen / @fotoesben

Hva er native advertising?

I essensen er det annonser som er av samme type innhold som plattformen det vises på. Du må fortelle passende, relevante og verdifulle historier. Flere og flere kommer inn i dette området uten å vite hva de holder på med. Uten godt innhold blir verken merkevare, publisist eller publikum fornøyde. Det begynner med en god innholdsstrategi.

 

Hva har dette med Content Marketing å gjøre?

Som innholdsmarkedsførere bygger vi publikum, og vi vil at det skal gå fortere. Native Advertising øker farten på innholdsmarkedsføringen.

Content Shock

Det finnes så mye innhold at vi ikke kan konsumere alt, og det kommer til å bli stadig vanskeligere å rangere først i Google, derfor er dette en god strategi.

En annen grunn er sosiale medier. I de siste årene har Facebook skrudd ned organisk rekkevidde. Altså, hvor mange av følgerne/likerne dine som ser innholdet du publiserer på Facebook. Har du jobbet i årevis med å bygge et publikum på 100.000 personer, så vil du bare nå 0,8% av denne basen.

native4

Native advertising vil bli en del av hver content marketing-strategi, mener Jesper Laursen. Det har det allerede blitt på Facebook, hvor du nå i mange tilfeller må betale for å være med i game – ”pay to play”.

 

Er Native Advertising nytt?

I 1930 møtte Procter & Gamble en utfordring. Det var ingen ”kjente” effektive måter å nå husmødre på. Husmødrene var tross alt inntektskilden til Procter & Gamble. De bestemte seg derfor på å prøve noe nytt – å fortelle disse damene historier gjennom den helt nye radioen. Dette var ikke hvilke som helst historier, men underholdende episodiske historier om familier som møtte strid, drama og glede.

Disse radioepisodene passet inn i både form og plattform, og engasjerte målgruppen som hørte på. Disse episodene var til og med grunnen til at vi i dag har såpeopera.

For tiden er det mange penger som går inn i dette. Nå brukes gjennomsnittlig 75% av alle markedsføringsbudsjett til tradisjonell markedsføring. Jesper tror dette vil gå ned til 50% ila. 2020, og at disse prosentene vil flytte seg til content marketing og native advertising.

native3

Mer enn 60% av Facebooks inntekt kommer fra Native. LinkedIn regner med at 50% av inntektene vil komme fra Native i år.

 

Hvorfor vokser Native Advertising?

Hvis det er en gammel ting, hvorfor eksploderer det nå?

Annonsører vil ha det for å tjene mer penger, publisister vil ha det for å bygge publikumet raskere, og kundene vil ha det fordi det er engasjerende og mer nyttig.

  • 420 millioner mennesker har nå installert AdBlock, ifølge PageFair sin nye undersøkelse.
  • Klikkrate på bannere er så dårlig at det er større sjanse å styrte i fly (og overleve)
  • Klikkrate på native er fire ganger høyere, eller mer.

 

7 tips for effektiv Native Advertising

 

#1: Du trenger en strategi

  • Vi har hørt at i USA er det kun 30% av de som driver med innholdsmarkedsføring som har en dokumentert strategi. I Danmark er det bare 25%.
  • Tallene er enda verre når det kommer til Native Advertising.

 

#2: Finn riktig publikum

Du må ha en tydelig definert målgruppe slik at du bygger riktig publikum. Om du vil rette deg mot nisjer, er det dyrt å kjøre annonser i de store mediene. Finn ut hvilke nettsider målgruppen din er inne på.

 

#3: Kvalitetsinnhold

Native Advertising må inneholde like bra innhold som innholdsmarkedsføring.

 

#4: Bruk kunnskapen til mediene

VG Partnerstudio, og andre lignende tjenester, kjenner mest sannsynlig ditt publikum og vet derfor hvordan det lages godt innhold for akkurat disse. Lær av de og bruk denne kunnskapen til å lage bedre annonser.

 

5: Det må være gjennomsiktig og transparent

Noe av det første mange sier om native, er at det prøver å lure folk. Dette er ikke til hjelp for noen. Publisister (merkevarene) mister troverdighet ved ikke å fortelle sannheten. Hvis du ikke forteller leseren hvem du er, vil de ikke bruke penger på dine produkter eller tjenester.

 

#6: Gjør det delbart og multikanal

Det er mange som prøver å kjøre annonsen på én plattform. Dette maksimerer ikke resultatene. For å maksimere resultatene så må du bygge et økosystem rundt annonsene. Del annonsene på alle plattformer.

 

#7 Vær en daytrader

Som mange vet, er det en auksjon om oppmerksomheten til målgruppene. Desto flere som vil få oppmerksomheten på et gitt tidspunkt, desto mer koster det. Du må følge med på hvilke kanaler som gir deg mest for pengene. Putt litt penger i mange kanaler for å finne ut hvem som gir best ROI. 20% av innholdet ditt kommer til å drive 80% av trafikken. Finn ut hva som funker best, og putt alle pengene dine bak dette.

Klikk her for å få tilgang til foredraget under.

 

Toppbilde: Esben Johansen / @fotoesben

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.