Kredibilitet gir makt i Google

Innholdsmarkedsføring: Eksempler gjort på riktig måte

Siden alle kan publisere innhold på nettet, kan hvem som helst i teorien bli synlig i Google. Ytringsfrihet er topp, men gir også rom for falske profeter. For å verne mot misinformasjon stiller Google sikkerhet i din kredibilitet i bytte mot bedre synlighet.

Kortversjonen for deg med lite tid:

  • Googles rolle i folks liv er stor, og treff som kommer høyt opp blir ansett som mer troverdige enn de lenger ned.
  • Innhold som påvirker folks økonomi og helse er spesielt sensitivt. Google er klar over dette og prøver å verne søkemotoren å bli misbrukt fra de som søker synlighet på dette uten å være til å stole på.
  • I bytte mot kredibilitet får du adgang til å ha høy synlighet på sensitivt innhold.
  • Søkemotoren er åpen om hvordan kredibilitet blir målt, dette er verdt å vite og forstå.
  • Se hvordan DNB, Apotek1 og Nettavisen bevarer og viser kredibilitet gjennom rutinene de har for innholdsproduksjon.
  • Få råd om hvordan du praktisk kan adressere dette i ditt arbeid med SEO og innholdsmarkedsføring.

 

Googles rolle i folks liv

De aller fleste tyr til Google når man er usikker på noe. Det være seg hvem som var trener for Liverpool i 1990 eller når påska er i år. Men det er ikke bare trivia Google blir brukt til:

  • “lån” – 467 000 søk
  • “reise” – 166 000 søk
  • “symptomer” – 55 000 søk

Alle søkedata er hentet fra Google for januar 2020 og inkluderer fraser og sammensatte ord.

Siden alle kan publisere innhold på nettet, kan hvem som helst i teorien bli synlig i Google.

Ytringsfrihet er topp, men gir også rom for falske profeter. For å verne mot misinformasjon stiller Google sikkerhet i din kredibilitet i bytte mot bedre synlighet.

House of Cards dramatiserte makten Google har i sesong 4, der den fiktive søkemotoren Pollyhop ble involvert i maktkampen.

Google stiller høyere krav

For tema som privatøkonomihelse og sikkerhet stiller Google derfor strengere krav til hvem som rangerer høyt på ulike tema som kan påvirke liv direkte. Råd om privatøkonomi. Hva som er tilrådelig rundt vektreduksjon. Hvor det er trygt å reise.

Nettstedet Healthline.com skriver følgende om selvdiagnostisering via søkemotorer:

This is such a common issue that there’s a running joke between healthcare professionals that if you Google a symptom (any symptom), you’ll inevitably be told you have cancer.

https://www.healthline.com/health/please-stop-using-doctor-google-dangerous

Google har mange virkemidler i spill for å velge hvem som får rangere på sensitive tema, men prinsippene YMYL og E-A-T er både mye omtalt og skikkelig fornuftig å rette seg etter. Ikke bare for å få god synlighet i Google – men også fordi det bygger opp troverdighet.

 

Hvordan fungerer YMYL og E-A-T?

YMYL, E-A-T og et sett av andre regler benyttes av Googles panel av mennesker som vurderer kvaliteten på output fra søkemotoren. Det vil si, panelet gjør manuell vurdering av resultatsider og nettsidene som rangerer der. Panelet påvirker ikke resultater direkte, men gir feedback til automatikken i Google om hvorvidt man viser relevante treff eller ikke.

Prinsippet YMYL, Your Money, Your Life, går ut på at innhold som berører folks liv i større grad, skal være ekstra gjennomarbeidet.

Skjermbilde 2020 03 08 Kl. 13.18.02

Les hele artikkelen her: Kredibilitet gir makt i Google

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.