Slik lager du fine høydepunkter på Instagram

Har du lurt på hvordan du kan få fine ikoner på høydepunktene dine på Instagram? Da har vi guiden du trenger for å komme i gang!

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan komme igang med å lage innhold til Instagram Story. Innhold du publiserer på Instagram story er flyktig innhold og blir i utgangspunktet borte etter 24 timer. Men, du kan velge å lagre det beste, mest relevante innholdet ditt i egne høydepunkter / highlights på profilen din – og da blir de lagret helt til du selv velger å slette innholdet.
Å legge til egne ikoner på dine Instagram Higlights er en fin måte å ta profilen din til et nytt nivå. Her kan du leke deg med både form, typografi og farge, og sørge for at profilen er i tråd med brandingen / designuttrykket til merkevaren din. Ved å bruke Instagram Highlights på en god måte, kan du raskt si mye om profilen og merkevaren din, til alle som er inne og sjekker.
Insta Highlights1
Når du skal i gang med å opprette et nytt høydepunkt på profilen din, vil den automatisk vise et utsnitt fra den aller nyeste storyen din som forside, men nå skal du få oppskriften på hvordan du lager dine egne forsidebilder på Instagram Highlights, ved bruk av eksempelvis ikoner.

Slik kommer du i gang med Instagram Høydepunkter

Det aller første du trenger, er å vite hvordan du vil at dette skal se ut og hvilket uttrykk du vil ha. Disse ikonene eller forsidebildene på Instagram Highlights, er ikke akkurat store bilder, så det er viktig at du tenker nøye gjennom hva du har lyst at bildene eller ikonene dine skal fortelle, basert på hva slags innhold du vil lagre i den kategorien og hva som kan representere akkurat det. Det skal raskt kunne formidle hva slags innhold som ligger bak det forsidebildet du har laget.
Vi bruker ofte relevante bilder som ikoner og lager gjerne disse i Photoshop. Men, vi vet at flere også bruker appen Canva  eller PicMonkey for å lage egne ikoner. Det viktige er at du lager deg et bilde i høydeformat, som har godt med luft rundt selve ikonet, slik at du kan tilpasse dette til å bli et forsidebilde.
Når du har laget bildene / ikonene du vil bruke, legger du disse filene over i kamerarullen på telefonen din, slik at du kan hente de frem derfra når du er inne på Instagram-profilen din. Husk at selve ikonet som skal vises må være sentrert midt i bildefilen. Det trenger selvfølgelig ikke å være et ikon, som vi viser under her. Det kan være hva som helst som passer inn i en sirkel.
Insta Highlights2
Etter å ha valgt design på ikonet ditt, er det på tide å implementere dette på profilen din. Du kan velge om du enten vil redigere et eksisterende høydepunkt, eller lage et helt nytt et.  Her gir vi deg fremgangsmåten for begge deler.

Endre bilde på eksisterende høydepunkt

1. Trykk på det eksisterende høydepunktet du vil endre forside på.
Insta Highlights3
2. Velg ‘rediger høydepunkt’.
Insta Highlights4
3. Velg ‘ rediger forside’.
Insta Highlights5
4. Trykk på det lille kamera-ikonet
Insta Highlights6
5. Velg det bildet du vil ha som forside
Insta Highlights7
6. Når du er fornøyd med resultatet, velger du ‘ferdig’.
Insta Highlights8

Opprette et helt nytt høydepunkt

1. Trykk på ‘Høydepunkt’ på profilen din.
Insta Highlights9
2. Huk av for hvilke av dine tidligere stories som skal få være med i høydepunktet.
Insta Highlights10
3. Trykk neste for å komme videre.
Insta Highlights111
4. Trykk på ‘rediger forside’.
Insta Highlights12
5. Trykk på det lille kamera-ikonet.
Insta Highlights13
6. Velg det bildet du vil ha som forside.
Insta Highlights14
7. Når du er fornøyd med resultatet, velger du ‘ferdig’.
Insta Highlights15
8. Velg så hva høydepunktet ditt skal hete. Dette er det som blir synlig på profilen din.
Insta Highlights16
9. Trykk på ‘legg til’. 
Insta Highlights17
10. Voila! Det nye høydepunktet er nå på plass på profilen din.
Insta Highlights18
Når du nå skal begynne å oppdatere høydepunktene dine, det vil si lage flere Instagram Story-snutter (bilder eller video), som du vil lagre i et av dine høydepunkt, må du huske at det høydepunktet som du sist oppdaterte, er det som blir liggende først på profilen din. Rekkefølgen på dine Instagram Highlights vil dermed forandre seg etterhvert som du lagrer nytt innhold i disse ‘mappene’.

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.