Hvordan lage innhold som engasjerer og som sprer seg

Hvordan lager man innhold som folk vil dele videre? Veldig mange bedrifter publiserer innhold som ikke får tilstrekkelig med oppmerksomhet…

Fordi det ikke engasjerer leseren – og da blir ikke innholdet ditt delt videre. Her er noen råd til hvordan du får innholdet til å bli delt mer.

Professor Jonah Berger har studert psykologien bak hvorfor innhold, konsepter og idéer sprer seg. Undersøkelsene deres har vist at det er 6 prinsipper som gjør at ting sprer seg og blir trendy.

STEPPS (så mange av de som mulig) for å lage innhold som sprer seg som et virus:

  1. Social Currency – folk bryr seg om rykte sitt og hvordan de fremstår ovenfor andre. Man ønsker å fremstå som smart, interessante og oppdatert på det nyeste. Får du folk til å føle seg som insidere? Bidrar du til å skape et bedre rykte for leserne dine når de deler innholdet ditt?
  2. Triggers – “Top-of-mind means tip-of-tongue”. Du må trigge publikum til å tenke på deg ved å assosiere merkevaren din med én konkret ting. Det kan være en farge, smak eller et symbol. Hver gang de legger merke til dette, vil de tenke på merkevaren din.
  3. Emotions – Når vi bryr oss, så deler vi. Emosjonelt innhold går ofte viralt fordi vi ønsker å vise at vi også har medfølelse. Innhold med sterke følelser sprer seg. Fun fact; Folk har større sannsynlighet for å dele noe etter løping/trening.
  4. Public – Bygd for synlighet, bygd for å vokse. Jo mer synlig noe er desto større sannsynlighet er det for at de kjøper/deler. Det er en grunn til at Apple-symbolet er opp ned for deg (når mac-en er lukket), men riktig vei fordi som ser mac-en forfra.
  5. Practical Value – Innhold som er til nytte og som kan brukes til noe praktisk. Nyttige ting blir delt. Samle kunnskap og kompetanse i en enkel pakke, slik at folk lett kan dele informasjonen videre. Eksempelvis en guide.
  6. Stories – Informasjon sprer seg når folk snakker med hverandre. Historier er som et fartøy. Historier blir delt mer enn kun informasjon alene, derfor er det viktig å bygge en historie rundt informasjonen. Lag en interessant historie som folk vil fortelle til andre, og som bærer på dine idéer med i historiene.

Følger du én eller flere av disse prinsippene kan du være sikker på at innholdet ditt blir delt mer. Samtidig hjelper det også å promotere innholdet ditt ytterligere!

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.