Google Alerts

Lyst til å følge med på når noen nevner ditt navn eller når noen omtaler bedriften din på nettet? Ønsker du å følge med på dine konkurrenter? Google Alerts hjelper deg med dette.

Det er et veldig enkelt verktøy å bruke. Alt du trenger å gjøre, er å skrive inn et nøkkelord, så blir du varslet per e-post når Google finner noen som nevner dette nøkkelordet.

En e-post fra Google Alerts ser slik ut:

[BILDE]

Eksempel på hvordan Google Alerts kan brukes

Vi i Content Marketing Norge følger våre partnere, nasjonale og internasjonale faglige organisasjoner og influencere. Av den grunn har vi satt opp varslinger hver gang noen av disse blir nevnt i ulike medier og situasjoner, så kan vi øyeblikkelig dele disse nyhetene når vi blir varslet av Google om en interessant sak.

Ved å tracke når noen nevner deg eller din bedrift, så kan du nå ut til disse mediene og spørre om å få en link til din nettside. På den måten kan Google Alerts brukes til lenkebygging, merkevarebygging og som et redskap i ulike partnerskap (som Content Marketing Norge).

Slik setter du opp Google Alerts

  1. Gå til https://www.google.no/alerts
  2. Skriv inn hvilket nøkkelord du vil monitorere.
  3. Velg “Vis alternativer” og velg hvor ofte du vil bli varslet.
  4. Velg hvordan type innhold du vil følge med på; Nyheter, Blogger eller Nett. Er du usikker, så bør du velge “Automatisk”.
  5. Velg språk og region.
  6. Velg hvor mange resultater du ønsker; “Bare de beste” eller “Alle”.
  7. Velg mottaker (den e-postadressen du vil motta varslinger på).
  8. Klikk “Opprett et varsel”.

[GIF]

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.