6 myter om innholdsmarkedsføring som sløser bort dine markedsføringskroner

6 myter om innholdsmarkedsføring: Avslørt

Har du lyst til å få mer ut av dine markedsføringskroner? Akkurat nå er det mye feilinformasjon om innholdsmarkedsføring der ute som ikke bidrar til dette.

For å hjelpe deg med å unngå og sløse bort tid og ressurser slik at du kan få mest mulig ut av bedriftens markedsføringskroner, så har vi listet opp 6 vanlige myter om innholdsmarkedsføring som du bør vite om.

La oss starte med en feiltolkning:

 

Innholdsmarkedsføring er reklame i journalistisk drakt

Hva tenker du når du hører ordet “innholdsmarkedsføring”? Reklame kamuflert som journalistikk? Feil, det er ikke Content Marketing, men Native Advertising.

Native Advertising er artikler som ser ut som redaksjonelt innhold og er sponset av en annonsør.

Spørsmålet er nå: Hva er så innholdsmarkedsføring? Det er å skape og distribuere relevant og verdifullt innhold i egne kanaler for å tiltrekke, engasjere og beholde en definert målgruppe. Relevant og verdifullt innhold er informasjon som er nyttig, inspirerende og/eller underholdende.

Innholdsmarkedsføring er en pågående prosess som er integrert i en helhetlig strategi. Det dreier seg om å tenke og å jobbe som et medium – og eie det i motsetning til å leie (som Native Advertising handler om).

Når det kommer til innholdsmarkedsføring, er det merkevaren som eier et media. Det er deres ressurs.

La oss gå over til mytene som kan koste oss mer enn vi tror.

 

Myte 1: Content Marketing er bare et buzzord

Buzzord kommer og går og ingen kan forutsi hvor lenge folk kommer til å bruke ordet Content Marketing. Google Trends forteller oss at bruken av ordet fortsetter å vokse sammen med tilhørende buzzord som Native Advertising (i rødt) og Inbound Marketing (i gult). Uansett popularitet i søkeordene, så er og vil prinsippene bak innholdsmarkedsføring bli langvarig. Innholdsmarkedsføring vil sannsynligvis bli referert til som “markedsføring”.

innhold-vs-native

Content Marketing vil ikke forsvinne, og de smarte selskapene vil se at dette blir den viktigste ressursen og grunnlaget for å skape business i fremtiden.

 

Myte 2: Innholdsproduksjon er viktigere enn markedsføringen

Mange markedsførere og byråer investerer store mengder i å skape kvalitetsinnhold, men i mange tilfeller blir ikke dette innholdet oppdaget. Publikum finner det ikke – og derfor får de heller ikke delt det videre. Innholdet blir ikke spredt.

Mange kreative og skribenter faller inn i denne fellen. Deres mantra er ofte, “Jeg skaper og derfor vil jeg lykkes”. Det er dessverre ikke nok. Du må også vite hvordan du skaper oppmerksomhet og god distribusjon til innholdet ditt.

I en digital verden med mye støy og stort volum av innhold, er markedsføringen av innholdet 50% av jobben.

 

Myte 3: Innholdsmarkedsføring handler om kampanjer

Ordet “kampanje” bør aldri havne sammen med “Content Marketing”, for det innebærer jo da at din satsing etterhvert kommer til en ende. Joe Pulizzi har sagt at innholdsmarkedsføringens pågåenhet er én av mange egenskaper som skiller deg fra lure reklametriks.

 

Myte 4: Innholdsmarkedsføring handler om søkemotorene

SEO er en nødvendig del for å gjøre din innholdsmarkedsføring vellykket, men det kan ikke være det overordnede prinsippet du fokuserer på når du produserer innhold.

Skriv for mennesker og berør følelsene deres. Du vil da oppdage at innholdet ditt har en mye større sjanse på å bli delt viralt.

 

Myte 5: Innholdsmarkedsføring handler bare om å gi bort gratis innhold

Bloggerne er store deler av definisjonen av innholdsmarkedsføring. Svært mange bloggere og innholdsmarkedsførere gir bort alt innholdet sitt gratis. De glemmer å spørre om noe til gjengjeld. Noen tror at besøkende vil konvertere seg til kunder og salg automatisk om de fortsetter å gi verdi.

Beklager, sånn fungerer det dessverre ikke. Du trenger opptimaliserte “Calls to Action”. Nøkkelen er å forklare publikum – på en klar og tydelig måte – nøyaktig hva de skal gjøre.

For eksempel:

  • Har du lyst på denne PDF-guiden gratis er du nødt til å gi meg din e-postadresse.
  • For 49,- kr får du lastet ned denne e-boken

Vellykket innholdsmarkedsføring oppnår 3 mål:

  1. Det skaper trafikk,
  2. det engasjerer og
  3. det konverterer.

Hvis du ikke oppnår det siste målet blir det lite å leve av.

 

Myte 6: Mer innhold tilsvarer større rekkevidde

“Brands can actually step down content production and step up distribution to get better results.”

– Ryan Skinner, senioranalytiker for Brand Storytelling i Forrester Research
Mange utvikler svært godt innhold og lar det ligge slik at de kan fokusere på å skape mer (kanskje meningsløst) innhold. Du bør i stedet utvikle en god distribusjonsstrategi for det beste innholdet ditt slik at det når ut til flere.

Det å produsere mer innhold kan selvfølgelig gi deg flere sidevisninger, om det er målet ditt. Men det øker bare sidevisninger blant eksisterende trafikk. Hvis du markedsfører og promoterer innholdet, så får du økt trafikk og flere sidevisninger.

Husk alltid at innholdet må være målrettet og av høy kvalitet for at det skal være verdifullt for leserne / brukerne. På den måten kan og vil du skille deg ut

 

NB: Noen av verdens fremste på Content Marketing kommer til Epic Content Marketing 19. og 20. april. Klikk her for å lese mer og for å sikre deg plass.

Bilde av Samuel Zeller.

Nyhetsbrev

En gang i måneden sender vi ut konkrete tips og råd, ny kunnskap og innsikt til 6.000 følgere i vårt nettverk – helt gratis og uforpliktende.

Du kan få med deg tips, råd og ny info og rapporter om digital markedsføring, content marketing, sosiale medier, sertifiseringer, webinarer og konferanser innenfor ditt fagområde.